Βιογραφικό

Βιογραφικό

Η Κόλλια Γεωργία είναι Λογοθεραπεύτρια – Ειδική Παιδαγωγός.

 Ξεκίνησε τις σπουδές της στο ΑΤΕΙ Πατρών στο τμήμα Λογοθεραπείας όπου αποφοίτησε το 2006.

 Έκτοτε, ακολούθησαν πολλές εκπαιδεύσεις με σημαντικότερη το μεταπτυχιακό στην Εξειδίκευση στις ¨ΤΠΕ και στην Ειδική Αγωγή  και στην Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης¨ απ το τμήματα της Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με βαθμό ΆΡΙΣΤΑ εννέα και σαράντα ένα εκατοστά (9,41).

Η Κόλλια Γεωργία έχει πολλές εκπαιδεύσεις σε προγράμματα που αφορούν στην ανίχνευση και θεραπεία του αυτισμού όπως ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ, Floortime, A.B.A, Comic strip stories, B.A.C.B, PRT, PECS, MAKATON, SOCIAL STORIES, T.E.A.C.C.H. κτλ

Επιπρόσθετα, η Κόλλια Γεωργία είναι απ’ τους λίγους πιστοποιημένους θεραπευτές των προγραμμάτων mini- KIDS και Lidcombe Program που αφορούν τη θεραπεία του παιδικού τραυλισμού.

Εργάζεται στο χώρο της ειδικής αγωγής από το 2004.

Η μεγάλη της αγάπη για το παιδί την οδήγησαν στη δημιουργία του «πρώτου της παιδιού», τη Λογομάθηση στη Κυψέλη το 2007. Ξεκίνησε σαν ένα γραφείο που παρείχε μόνο υπηρεσίες λογοθεραπείας κι έκτοτε εντάχθηκαν και οι υπόλοιπες θεραπευτικές ειδικότητες.

Η αστείρευτη αγάπη της όμως για τα παιδία δε σταμάτησε εκεί. Το 2020 δημιούργησε το «δεύτερο παιδί της» το ΚΔΑΠ Ζωηρούπολη στη περιοχή του Γαλατσίου για να μπορούν τα παιδιά να βρουν ένα μέρος να διασκεδάζουν και να μαθαίνουν μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.

Η Λογομάθηση αποφάσισε ότι έχει ακόμα πολύ αγάπη να δώσει και δημιούργησε το αδελφάκι της, τη Λογομάθηση στο Γαλάτσι. Το νέο κέντρο δημιουργήθηκε εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία της Maria Montessori.

Οι δράσεις της όμως δε σταματούν εδώ. Είναι αντιπρόεδρος του συλλόγου  Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) κι έχει τελέσει σε διάφορες θέσεις για τη διοργάνωσης σεμιναρίων υπό την αιγίδα του συλλόγου από το 2009 έως το 2021.