Συμβουλευτική Γονέων

Συμβουλευτική Γονέων

Συμβουλευτική Γονέων

Κανένας δεν γεννήθηκε γονέας και η παραδοχή ότι δεν τα ξέρουμε όλα δείχνει μεγάλη γενναιότητα.

Η συμβουλευτική γονέων στοχεύει στην υποστήριξη των γονέων στο απαιτητικό τους έργο καθώς πολύ συχνά έχουν απορίες και προβληματισμούς όσον αφορά τη σωστή διαπαιδαγώγησή των παιδιών τους.

Η θέληση να ζητήσουμε καθοδήγηση από έναν ειδικό αποδεικνύεται πολύτιμη  τόσο για τους γονείς, όσο και για τα παιδιά.

Μέσα από την σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του παιδοψυχολόγου/ ψυχολόγου  και  των γονέων, προσφέρονται ουσιαστικής σημασίας  εφόδια για τις υγιής σχέσεις και ισορροπίες μέσα στην οικογένεια.

Οι γονείς εκπαιδεύονται να αναγνωρίζουν τη στάση τους απέναντι στο παιδί του , να αναγνωρίζουν τα δικά τους λάθη αλλά και τις σωστές αντιδράσεις τους απέναντι απ το παιδί τους.

Επιπρόσθετα, μαθαίνουν εποικοδομητικούς τρόπους επίλυσης των προκλήσεων που προκύπτουν κατά την ανατροφή και διαπαιδαγώγηση του.

Η συμβουλευτική γονέων δεν ασκεί κριτική και δεν θέλει να δημιουργήσει ενοχικά συναισθήματα στον γονέα επισημαίνοντας τα λάθη του.  Αντιθέτως, του δίνει χώρο να μιλήσει ανοιχτά και με ειλικρίνεια για ότι τον απασχολεί.

Τον προσκαλεί να εκφράσει ελεύθερα τις ανησυχίες και τις απορίες του και μαζί με τον θεραπευτή να βρουν τους κατάλληλους τρόπους  διαχείρισης των καταστάσεων που τον δυσκολεύουν.

Σχετικά άρθρα

29.03.2020

Μένουμε στο σπίτι, Μένουμε στην (λόγο)θεραπεία !!

Από τον λογοθεραπευτή του κέντρου μας κύριο Δημήτρη Ελευθεράκο! Με...

01.10.2019

Δυσκολίες στη γραπτή έκφραση (Δυσογραφία)

Ως δυσγραφία ορίζεται η δυσκολία στην αυτόματη ανάκληση από μνήμης και στον...

01.10.2019

Δυσκολίες στην ανάγνωση

Τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με δυσκολίες στην...